Domov

O sekciji

Državna poročila

Dogodki

Članstvo

Povezave

Kontakt

 

Vabilo k sodelovanju na mednarodnem likovnem natečaju Otroci rišejo svet

Mednarodno kartografsko združenje (ICA) vsako drugo leto ob Mednarodnem kartografskem kongresu (ICC) organizira mednarodno razstavo otroških izdelkov upodobitve sveta. Ta prireditev poteka vsako drugo leto že od leta 1993 in v letu 2013 bodo slovenski otroci s svojimi likovnimi izdelki ponovno sodelovali. Najboljša dela na razstavi se potegujejo tudi za Nagrado Barbare Petchenik, ICA pa jih ponudi tudi organizacijam kot so UNICEF pri izdelavi njihovih razglednic, koledarjev ipd. Vsa dela, ki so izbrana za razstavo, dokumentirajo in shranijo v arhivih knjižnice Univerze Carleton v Kanadi ter so predstavljena na spletni strani http://children.library.carleton.ca/search.htm.

V sodelovanju s Sekcijo kartografov pri Zvezi geodetov Slovenije smo se v kartografskem studiu MapDesign odločili, da k sodelovanju ponovno povabimo slovenske otroke.

Tema letošnje razstave je "Moja vloga v današnjem svetu". Sodelujejo lahko otroci mlajši od 16. leta starosti. Izdelki pa ne smejo presegati dimenzije formata A3. Rok za oddajo otroških likovnih izdelkov je 10. marec 2013 na naslov, ki je objavljen v razpisu. Razpis s podrobnejšimi navodili se nahaja na spletni strani http://www.mapdesign.si. Na isti strani bodo predstavljeni tudi vsi izdelki otrok iz Slovenije, ki bodo pravočasno prispeli na v razpisu objavljen naslov.

Mednarodna razstava bo potekala 25. - 30. avgusta 2013 v nemškem Dresdnu.

K pozivu na sodelovanje prilagam vabilo in razpis v PDF zapisu.

Z lepimi pozdravi,
Krešimir Keresteš, koordinator za Slovenijo
MapDesign, kartografski studio, d.o.o.